onsdag 3 november 2010

Lite nytt....

Är verkligen dålig på att skriva. Brukar börja med att skriva ner punkter i Word som jag sedan skriver efter när jag orkar. På så sätt blir de inte så jobbigt att blogg. Och nu är de ju ett tag sedan igen. Så här kommer de lite info…

Underhålls sprutor B12
Kommer de att bli. En spruta i månaden. Ska ta nya blodprover efter tre månader.

Viktuppgång VV
Två veckor på vv har jag gått upp i vikt, pratade med konsulenten vad de kunde bero på. Hon trodde inte de berodde på sprutor men de har jag fått reda på från andra som tagit sprutorna att de kan vara så. Dock så ändrade min konsulent mitt dagliga pro points värde. Nu denna vecka hade jag gått ner för andra veckan i rad. Och fick öka upp mina dagliga till de jag ska äta för att hålla vikten still. Så de verkar på väg åt rätt håll igen. Ska bli intressant att se vad vågen visar på måndag.

Praktiken
Går bra. Tycker dock att tiden är precis lagom. För jag vill ju orka lite här hemma och även börja träna igen. Och sen är de ju en del sjukbesök och annat just nu. På möte med Ams denna vecka bestämdes de att jag ska vara kvar på den plats jag har nu till Lucia då de är ett nytt möte.

Arbetsförmåga
Läkaren ”G” ringde. Har ju försökt att prata med läkare ”R” om att myndigheterna vill veta vad vården tycker. Men han visste ju inte vad Team Linus, Soc och Ams är så läkare ”G” ringde och pratade lite. Hon hade fattat de som att jag inte ville träffa en sjukgymnast men jag sa att jag tyckte de var bättre hon bestämde de eftersom hon är mer insatt i hur olika myndigheter funkar. Hon tyckte dom skulle göra en utredning mot arbetsförmåga. Så jag sa ja till de. Sjukgymnasten skulle höra av sig.

Sjukgymnasten 28/10 -2010
Där för arbetsförmåga bedömning. Hon ställde massa frågor. Fick fylla i lite papper. Och hon gjorde verkligen en noggrann undersökning. Hon berättade att alla mina leder var generellt överrörliga. Vilket kan vara ett tecken på EDS. Hon sa att de var svårt att säga eftersom blåmärken kan ha både med min blödarsjuka Von Willebrand sjukdom och EDS att göra. Är ju ett symptom hos båda. Dock tyckte hon EDS var troligt. Dock fick hon inte ställa den diagnosen men hon skulle skriva vad hon sett i min Journal. 

Generell överrörlighet ett tecken på EDS
Minns ni att jag var hos läkaren förra året på hösten just pga att min kusin fått EDS och att jag borde kolla om jag har de….. Men då sa ju läkaren att jag inte hade ett enda tecken på EDS. Men kom överrörligheten på ett år?  Ibland undrar jag om min tidigare läkare verkligen är läkare….. Dock så ligger just nu en anmälan mot han här hemma. För att han missat att jag har Fibromyalgi och B12 Brist. Kanske ska vänta med att skicka in dom… Kanske blir en punkt till…. Hoppas inte de men vad ska man tro…  101103 Sjukgymnasten skulle skriva i datorn att jag undrar om de är aktuellt att utreda för EDS. Jag sa till henne att har inte läkare ”G” tid att träffa mig går de bra att ringa. För läkare ”R” var tydligen bort  1 månad nu. Så de är bara att vänta och se. Kanske är bra att få reda på hur de ligger till… Bara att hoppas ”G” tycker de med.

At 3/11-2010
Trevlig tjej som bara ställde massa frågor. Dock mest om allt annat utan jobb och mina begräsningar men de kanske hjälper henne. Vad vet ja. Hon ska träffa mig snart på min praktik för att kolla om de är aktuellt att anpassa lite där. Mer om de finns nedan stol och bord. Hon fråga satte även om jag fått göra en andra fibro utredning hos en Reumatolog. Men de har jag inte svarade jag och de var lustigt sa hon. De brukar vara så att två olika läkare ska ställa diagnosen för att de ska vara säkert. Dock så har ju ”R” rådfrågat ”G” och de anser jag är två läkare.

Sjukgymnast 3/11-2010
Fick göra massa olika saker bland annat gå en viss tid, gå i trappa, flytta en vikt mellan två hyllplan, rita cirklar. Och jag ligger lite under medel på dom testerna. Men med träning kanske jag kan ligga på medel trodde hon.

Arbetsförmåga bedömning ska leda till???
Dels att myndigheterna ska få reda på hur mycket jag klarar av och för att jag ska kunna söka aktivitetsersättning. Dock så verkar de som att sjukgymnasten inte tror på de medan arbetsterapeuten är positiv. Så man får väl se. De krävs säkert läkarutlåtande med, om jag nu kan få de. Får försöka kolla upp de. Den 18 ska at och sjukgymnast träffas och efter de borde papprena komma på vad dom har att säga.  Så de är bara vänta.

Laktosintolerans

Ringde för en vecka, två snart. Sedan till vårdcentralen. Då jag under en tid haft flera problem kring magen. Hon tyckte de var slöseri med att få ett läkarbesök för jag skulle bara bli hemskickad med svaret ät laktosfritt i tre veckor. Så har börjat med de. Första veckan är klar. Märker faktiskt skillnad. Ska bli intressant att se om de håller i sig och vad dom säger när jag ringer om drygt två veckor.  Dock är ju allt så mycket dyrare. Inte roligt då man knappt går runt varje månad. Är fallet så att jag inte tål laktos efter dessa tre veckor får jag nog ta och undersöka om man kan få mer matpengar från soc. Någon som har erfarenhet av detta eller har koll på ungefär hur mycket dyrare de är med laktosfritt??

Filt
Har äntligen fått ihop till min värmefilt från OBH Nordica. Vilken bra uppfinning. Suverän. Varm och mysig och jag slipper frysa. Den kan jag verkligen tipsa om.

Träning Power Plate
Måste verkligen försöka komma igång och träna igen. Sjukgymnasten såg att jag inte orkat med någon tränings form under längre tid = 2gånger/veckan i 3 månader. Berättade att de hade med värken att göra. De förstod hon. Men hon skulle vilja se om de blev någon skillnad. Men kroppen måste ju vilja med. Tydligen kunde man om man har frikort hos landstinget få träna gratis Power Plate på ett ställe här i stan. Ska ta och kolla upp de. Super bra när mitt 10-kort är slut.

Fibro gruppen
En grupp med folk som träffas en kväll varannan vecka. Trevligt. Vi fikar och pratar lite. Tyvärr hotas den av nedläggning och de hoppas jag verkligen inte.

Distanskurs Fibro Länk
Såg om den på Fibro förbundets hemsida. Har tänkt att gå den. Kan ju vara bra att lära sig mer om den diagnos man har.

Anpassad Bord och Stol till praktiken
Pratade med de min handläggare på Ams och hon tyckte de var bra. Så hon skulle kolla med Ams arbetsterapeut och vc arbetsterapeut skulle också kolla upp saken. Så hoppas att jag får de. Skulle nog underlätta mycket.

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Har svarat på din fråga om choklad och länkat till mer info under din kommentar på min blogg! Tack för titten=)

  Nina

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Självklart får du länka från min blogg;)
  Jaha, du är intresserad av speedway? Ja me!!!
  Jag följer Dackarna eftersom jag är från Hultsfreds Kommun från början.
  Intressant blogg du har.
  Kram Linda

  SvaraRadera