lördag 2 oktober 2010

Jakten på diagnos del 3 100930

Fick läkarintyget idag. Gav i alla fall lite klarhet. Jag har fibromyalgi. Eftersom han skrivit i intyget att jag uppfyller alla kriterier för de. Intyget var annars väldigt rörigt och nästan avskrivet den kom ihåg lapp jag hade med till han för att inte glömma bort något av dom problem jag har. Lite dåligt formulerat men han kan ju inte så bra svenska.  Nu är de bara att vänta på utredning angående balans, minne och koncentrations problemen. Misstänker att de lär ta lite tid.

Intyget jag fick:

Intyg begärt av patienten avsett att förevisa social myndighet 

(Bad om intyg att visa ams, team Linus och soc eftersom dom finns runt mig och vill veta vad som sker, Kommer inlägg senare vad som sker kring ams, team Linus och soc.)

Ovanstående patient har varit på vårdcentralen XXX den 27/9-2010 med anledning av kronisk smärta och i hela kroppen, trötthetskänsla, yrsel, illamående som kommer och går. Minnes- och koncentrationssvårigheter och ibland talsvårigheter, svårt att hitta ord. Patienten uppger att hon sömnsvårigheter. Har ständig värk i nacken med knakningar och att nacken låser sig ibland. Har upprepande migränattacker. Har feberkänsla men ingen feber. Känner sig stel i kroppen, mest på morgonen. Har svullnadskänsla i kroppen men de syns inget. Ibland har patienten illamående som kommer och går. Dessutom uppger patienten att hon blir lätt arg, irriterad och är känslig för lukter, ljus och ljud. Patienten har yrsel, dålig balans och går in i saker. Känslig för stress, har domningar och stickningar i händer, armar, ben och fötter. Har dimsyn emellanåt. Har överrörliga handleder och fotleder. Värken förvärras vid dålig väder och vid kyla. De gör ont vid beröring på vissa ställen i kroppen. Vissa dagar kan patienten ej ha åtsittande kläder då det gör ont. Patienten känner sig ofta svag och trött i musklerna. Vid undersökning finns ömhet på referens punkter som fyller kriterier för fibromyalgi. Vidare utredning görs för att utesluta andra orsaker till patientens andra symptom av balans-, minne och koncentrations störning. Tidigare journal visar att patienten har en känd Von Willebrands sjukdom (koagulationsstörning), opererades tre gånger för skoliosproblematik i ryggen, behandlas för migrän med imigran nässpray och att patienten har gått igenom sjukgymnastisk behandling och har varit på smärtkliniken på grund av kronisk muskel smärtor.


Min kom ihåg lapp
Ständigt värk i kroppen som flyttar runt på sig. Och gör olika ont beroende på ställe/dag. Aldrig helt smärtfri.
Ständigt trött. Orkeslös.
Sover sådär och vaknar flera gånger per natt och vaknar trött
Ständig värk i nacken, med knackningar och att de låser sig.
Ofta/jämt huvudvärk/migrän  Ont i käken . Speciellt vid huvudvärk/migrän.
Feberkänsla men ingen feber. Kommer och går.
Stelhet i kroppen mest på morgonen.
Känsla av svullnad i kroppen men syns inget.
Illamående som kommer och går.
Dåligt minne. Svårt att koncentrera mig. Svårigheter att hitta ord.
Blir lätt arg/irriterad/sur.
Känslig för lukter, ljud och ljus.
Yrsel. Dåligt balans. Går in i saker.
Känslig för stress.
Domningar/stickningar i händer, armar och ben/fötter.
Dimmig syn emellanåt.
Har överrörliga handleder och fotleder.
Får ondare vi dåligt väder och vid kyla.
Gör ont vid beröring på vissa ställen på kroppen.
Visa dagar kan jag ej ha åtsittande kläder. Då gör de ondare.
Känner mig ofta svag och trött i musklerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar